Kaakaopuun etusivu

Suklaan ystävät kautta historian ovat aina pitäneet suklaata yhtenä maailman parhaimpana makeana herkkuna. Hienon yksilöllisen maun lisäksi, suklaa on myös terveellinen välipala aina silloin tällöin nautittuna. Suklaan terveellisyys perustuu muun muassa kohonneeseen mielihyvän tunteeseen suklaan sisältämän serotoniinin vaikutuksesta. Suklaa piristää, kohottaa ihmisen energiatasoa ja auttaa selviytymään eteenpäin usein hektisen arjen pyörityksessä.

Belgialaista suklaata käsittelevässä blogissamme tutustumme suklaan elämänkaareen aina sen raaka-aineista ja valmistuksesta lopulliseen tuotteeseen asti. Parhaimman laadun omaavasta kaakaopavusta on pitkä matka belgialaisen pienen suklaapuodin hyllylle.

Tutustumme muun muassa maailman ensimmäiseen suklaakonvehtiin, jonka keksi vuonna 1912 apteekkari Jean Neuhaus. Lue aiheesta tarkemmin otsikon Neuhaus – maailman ensimmäinen suklaakonvehti -osiosta. Tutustumme myös kiehtovaan, jokaiseen suklaan ystävän lempiaiheeseen, joka löytyy mielenkiintoista asiaa hersyvästi pulppuavan otsikon alta – Suklaan matka ihmisten sydämeen. Aiheessa – Belgialainen suklaamestari on luova – käsitellään puolestaan erilaisia kielen mennessään vieviä suklaaversioita ja aitona käsityönä tehtäviä suklaaherkkuja.

Belgialainen suklaa on se ainoa oikea

Tutustu edellä olevaan mukaansatempaavaan aiheeseen belgialaisista suklaaherkuista, joita myydään 50 maassa ja noin 1000 myymälässä eri puolilla maailmaa. Kiehtovan otsikon Belgialaista suklaata ja suklaajuomaa – Cafe Neuhaus palvelee alta löydät tietoja maailmankuulusta Neuhaus-suklaasta erilaisine maistuvine tuotteineen ja versioineen. Manon konvehdit ovat Neuhaus-yhtiön ylpeys, joten mitä herkulliset konvehdit kätkevät sisäänsä ja mistä ne ovat saaneet kuuluisan nimensä? Lue lisää Manon konvehdeista blogistamme.

Kansainvälisesti tunnettu laatutuote

Kansainvälisesti tunnettu, maailmankuulu laatutuote on belgialainen Guylianin simpukkasuklaa, joka on suklaan ystävien ikuinen suosikki. Kyseinen suklaaherkku keksittiin vuonna 1958 kahden nuoren belgialaisen rakastavaisen toimesta. Suklaan historiaan leimansa lyöneiden rakastavaisten nimet ovat Guy ja Liliane Foubert.

Tutustumme myös Belgian Brysselissä sijaitsevaan ainutlaatuiseen suklaamuseoon, jossa voi muun muassa nähdä videon suklaan valmistuksesta ja maistella erilaisia suklaaherkkuja. Kiehtova museo – Musee du Cacao et du Chocolat löytyy osoitteesta Rue de l’Etuve 41, 1000 Bryssel Belgia.

Blogista-otsikon alla on tietoa muun muassa siitä, mistä Suomesta löytyy belgialaisia suklaaherkkuja myyviä kahviloita ja myyntipisteitä. Tutustumme myös Bean to Bar -menetelmään, joka tarkoittaa laadukkaan belgialaisen suklaan valmistuksen erilaisia valmistusvaiheita. Ja sitten se kaikkein tärkein, eli suosituimpia belgialaisia suklaita ovat Choco Line, Dumon, Belvas, Godiva, Pierre Marcolini ja Leonidas -suklaat.