Tervetuloa aidosta belgialaisesta suklaasta ja suklaatuotteista kertovaan blogiin. Blogissa kerromme muun muassa belgialaisen suklaan historiasta, minkälaista aito belgialainen suklaa on, ja teemme tunnetuksi erilaisia käsintehtyjä belgialaisia suklaita.

Belgiasta kotoisin oleva suklaa on niin hyvää, että kerromme myös myymälöistä, jotka tuota suussasulavaa herkkua myyvät. Perehdymme pääosin Belgian Brysselissä sijaitsevien myymälöiden antiin, mutta tuomme esiin myös sellaisia myyntipisteitä Suomessa, jossa tuota lumoavaa herkkua voi nauttia. Joitakin Belgialaisia suklaatuotteita saa luonnollisesti ostettua myös verkosta.

Tutustu belgialaisen suklaan taikaan

Maailmassa ei ole toista niin tunnettua herkkua kuin belgialainen suklaa. Laadulla on tekijänsä, sanotaan. Belgialaisessa suklaassa kyseinen toteamus on aina pitänyt paikkansa, sillä belgialainen suklaanvalmistaja on kekseliäs, tarkka, huolellinen ja luova. Suklaamestari, kuten alansa huipputekijöitä kutsutaan.

Belgialainen suklaa valmistetaan aitona käsityönä vain parhaita aineosia käyttäen ja liikaa sokerinkäyttöä välttäen. Belgialainen suklaa maistuu suklaalle, niin kuin kuuluukin. Suklaassa voi olla mukana pähkinää, vaniljaa, vadelmaa, suolattua voita, murovohvelia tai lähes mitä tahansa, kuitenkin aina ykköslaatua.

Belgia tunnetaan suklaan ohella myös erilaisista, huippulaadukkaista oluistaan. Ei siis ihme, että hienon suklaakonvehdin sisään voidaan laittaa suositun oluen aromia, jolloin kyseinen konvehti voidaan nauttia suoraan kyseisen olueen kera. Belgiassa tehdään myös ainutlaatuisen herkullista, todella hyvää ruokaa, joten joskus myös suklaakonvehdin sisältä saattaa löytyä sinappia, oliiveja tai vaikkapa herkullista kinkkua.

Pienet suklaapuodit

Suomalaiset matkustavat nykyään paljon työnsä vuoksi tai vapaa-aikanaan. Sivustoltamme löydät kaikki suosituimmat pienet suklaapuodit, erityisesti Belgian Brysselin alueelta. Suomessa kuluttaja voi nauttia maistuvasta Neuhaus-suklaasta vaikkapa Helsingin Cafe Neuhaus-myymälässä tai Kauppakeskus Raision Myllyssä sijaitsevassa Neuhaus-kahvilassa.

Olemme listanneet sivustolle kaikki suosituimmat belgialaiset suklaanvalmistajat ja suklaamerkit, joten ei muuta kuin tutustumaan. Maailmassa on paljon, pieniä ainutlaatuisia asioita, joilla on elämässä tärkeä merkitys. Yksi näistä asioista on aito ja suussasulava belgialainen suklaa.