Belgian suosituimmat suklaat

Belgialainen suklaa on aito asia

Kukapa ei olisi ihastuksissaan saadessaan lahjaksi aitoa belgialaista suklaata. Suklaakonvehtien valmistusta verrataan usein suositun elokuvan katseluun, mielenkiintoisen ja ajatuksia herättävän kirjan lukemiseen tai laadukkaan viinin maisteluun. Laadukas suklaa näyttää ja tuntuu aivan erilaiselta kuin tavallinen, runsaasti sokeria sisältävä suklaa. Herkullisten suklaakonvehtien muotoilu on aitoa, erittäin korkealuokkaista käsityötä, jonka tuloksena konvehdin pinta näyttää kauniin satiininhohtoiselta.

Belvas

Belvas on korkealuokkainen, orgaaninen, gluteeniton ja sokeriton reilun kaupan suklaa. Suklaa maistuu aidolle, puhtaalle, eli ei niin makealle suklaalle, johon osa suklaan ystävistä on tottunut. Belvas-logo kuvaa Belgian etelän ja pohjoisen välistä tiivistä yhteistyötä. Belvas -suklaata saa Suomesta muun muassa luontaistuotekaupoista.

Pierre Marcolini

Kuuluisa belgialainen suklaanvalmistaja, joka valmistaa suussasulavia tuotteita jokaiseen makuun. Korkealuokkaisia Pierre Marcolini tuotteita saa Belgian Brysselin lisäksi kätevästi verkosta.

Galeries Royales Saint-Hubert -kauppakeskus

Galeries Royales Saint-Hubert tarkoittaa Brysselissä sijaitsevaa kauppakeskusta myymälöineen. Myymälöistä herkullisimmat lienevät pienet suklaapuodit, joita on runsaasti kauniisti sisustetun katetun ostoskäytävän varrella.

Mary Chocolatier -myymälä

Suklaanystävien keskuudessa tutummin Suklaaliike Mary on toiminut suklaisten herkkujen hovihankkijana vuodesta 1942 alkaen. Suklaat valmistetaan aitona käsityönä, suutuntuma on oikea ja maku mahtava. Kaikkien Belgian Brysselissä vierailevien kannattaa ehdottomasti poiketa Mary Chocolatier -myymälään.

Godiva Chocolatier -myymälä

Godiva Chocolatier on saanut nimensä anglosaksisen aatelisnaisen Lady Godivan mukaan. Useimpien suklaanystävien mielestä juuri Godiva suklaat ovat ne kaikkein parhaimmat. Minkälaisista suklaista on kysymys, se selviää tutustumalla suussasulaviin Godiva suklaisiin vaikkapa myymälässä Belgiassa.

Godiva tumman suklaan konvehtirasia sisältää yhteensä 15 herkullista suklaakonvehtia. Konvehdit erilaisilla täytteillä on pakattu ylelliseen kultakuoriseen laatikkoon. Konvehdit ovat makeita ja suussasulavia.

Leonidas

Leonidas on herkullista, maailmanlaajuisesti tunnettua suklaata. Leonidas tarjoaa upean valikoiman maistuvaa belgialaista suklaata, kuten tryffeleitä, marsipaania, appelsiinikuorta ja praliineja. Suklaiden pinnalla on aitoa, puhdsta kaakaovoita. Leonidas -suklaita saa Suomesta muun muassa Raision Kauppakeskus Myllyssä toimivasta kahvilasta nimeltään Leonidas chocolates and café.

Neuhaus suklaat

Neuhausin suklaat ovat herkullista belgialaista suklaata. Neuhaus Cafe sijaitsee aivan Helsingin keskustassa osoitteessa Keskuskatu 7 b, joka tarjoaa suklaan seuraksi esimerkiksi maistuvaa belgialaista suklaajuomaa. Tutustu paikan päällä myös makuhermoja hiveleviin kahvielämyksiin.