Belgialainen suklaamestari on luova

Belgialainen suklaa on eksaktia tiedettä

Belgialainen suklaa on aito tuote, jonka valmistuksessa kaiken pitää mennä juuri täysin oikein. Suklaan valmistuksessa käytetään testattua, ainutlaatuista menetelmää mahdollisten virheellisten tuote-erien karsimiseksi.

Suklaan valmistuksessa käytetään kahta suosittua menetelmää

  • Ensimmäinen suosittu tekniikka tarkoittaa jo valmiiksi koristekiillolla ruiskupuhallettuja muotteja, jolloin saadaan aikaan tyhjiä, suklaalla täytettäviä kuoria.
  • Toinen suosittu menetelmä tarkoittaa täytteen leikkaamista sopiviksi paloiksi, suklaapalojen koristelua ja kuorruttamista suklaalla.

Belgialainen suklaa on taidetta

Belgialainen suklaanvalmistaja tietää, miten kansainvälistä mainetta nauttiva, aito ja herkullinen suklaa valmistetaan. Suklaamestarina tunnettu ammattilainen tekee suklaan valmistuksesta taidetta. Suklaan valmistus aitona käsityönä on tarkkaa puuhaa.

Suklaan täytteen suunnittelu ja valmistus vie 1-2 vuorokautta, jonka jälkeen raaka-aineet sekoitetaan ja valssataan eli hienonnetaan. Seuraavaksi suklaa sekoitetaan eli konssataan suurissa konssisäiliöissä. Suklaata työstetään aina juoksevassa muodossa.

Suklaa temperoidaan eli lämpökäsitellään, jonka avulla belgialainen korkea laatu pääsee suklaassa näkyvästi, vai pitäisikö sanoa maistuvasti, esiin. Temperointi tuo myös kiiltoa, jonka jälkeen tapahtuu suklaan valaminen muotteihin. Belgialainen suklaa valmistetaan, maustetaan ja toisinaan myös kuorrutetaan aina aitona käsityönä. Taitava suklaamestari voi maustaa suklaata vaikkapa balsamicolla, vadelmilla, tyrnimarjoilla tai tuoreella mintulla.

Suklaan valmistuksen ohessa taitava suklaamestari opettaa ja ohjeistaa alalle tulevia henkilöitä. Suklaakuoren suunnittelu ja koristelu sekä oikean pursotustekniikan löytäminen on erittäin tärkeä asia. Suklaakonvehtien asetteleminen rasiaan on myös erikseen opittava, tärkeä taito. Liikaa sokerin käyttöä pyritään välttämään, jotta suklaan ainutlaatuinen maku aromeineen pääsee täydellisesti esiin.

Belgian Bryssel on erittäin suosittu paikka turismia ajatellen, sillä kaupungissa sijaitsee kaikkien nähtävyyksien lisäksi myös Euroopan parlamentti. Turisteille sekä tietysti paikallisille henkilöille halutaan luonnollisesti tarjota vain parasta sekä ruokien, juomien että makuhermoja suloisesti hivelevän suklaan muodossa. Belgialaista suklaata saa lähes kaikkialta maailmassa pienistä myymälöistä, suuremmista marketeista ja verkosta. Belgialaisesta suklaasta huomattava osa menee suoraan vientiin. Belgiassa valmistetaan herkullista, ainutlaatuista suklaata, jota ihmiset maailmanlaajuisesti haluavat.

Belgialaista suklaata voi nauttia sellaisenaan, kahvin tai samppanjan kera, täytettyinä tryffeleinä, suklaamoussepalloina, valkosuklaakonvehteina tai tummana suklaana vaikkapa hedelmillä ja marjoilla terästettynä.