Belgialainen suklaa on herkullinen matkamuisto

Suklaan tarina on mielenkiintoista luettavaa. Belgian Bryssel tarjoaa ainutlaatuisen suklaamuseon, jossa kannattaa ehdottomasti poiketa tilaisuuden tullen. Musee du Cacao et du Chocolat sijaitsee osoitteessa Rue de l’Etuve 41, 1000 Bryssel Belgia. Museossa otetaan erittäin hyvin huomioon sekä aikuiset että lapset.

Modernissa museossa voi tutustua belgialaisen suklaan historiaan sen ensimetreiltä, eli kaakaopavuista lähtien. Kokonaisvaltaisen interaktiivisen demon avulla vierailijat voivat tutustua tuotteeseen nimeltä suklaa aina kaakaopavuista valmiiksi tuotteeksi asti. Museon runsailta hyllyiltä löytyy suklaamuotteja, suklaapurkkeja ja herkullisia konvehteja upeine rasioineen. Tutustumiskierros päättyy suklaaesittelyyn ja herkullisten näytteiden jakamiseen.

Suklaa on matkamuistojen helmi

Mielenkiintoisen suklaaesittelyn avulla vierailivat voivat tutustua erityyppisiin suklaisiin, niiden sisältämiin ainesosiin sekä suklaanvalmistusmenetelmiin. Vierailija voi tutustua muun muassa pralineiden ja suklaapatukoiden valmistusmenetelmiin. Sisäänpääsylipun hinnalla saa heti maistaa aitoa belgialaista suklaata ennen esittelykierroksen alkua.

Matkailija voi tutustua useampaan suklaapuotiin Belgian kaupungissa Bruggessa. Tarkastellaan seuraavaksi muutamia aitoa ja pitkät perinteet omaavaa belgialaista suklaata myyviä suklaapuoteja. Eräs todella visuaalisesti kaunis ja makuaisteja hellivä puoti on ihastuttava Choco Line -myymälä, joten ei muuta kuin tutustumaan myymälöihin lähemmin.

Pienet suklaapuodit

  • Choco Line

Choco Line -myymälän modernia sisustusta on verrattu populaarikulttuuriin ja myymälän sisustus onkin suklaan ystävien mielestä parasta suklaamaailman pop-taidetta. Choco Line -myymälässä myytävien suklaiden kätköistä voi löytyä perinteisten täytteiden lisäksi muun muassa sipuli-, sake- ja pekonitäytteitä. Suklaat itsessään ovat myös kuin taideteoksia aina sarjakuvamaailmasta lähtien eläin- ja lintumaailmaan asti, kuten suloisiin joutseniin.

  • Dumon

Visuaalisesti erittäin tyylikkäitä suklaisia tuotteita myyvä Dumon on belgialainen suklaamyymälä, joka myy herkullisten suklaakonvehtien lisäksi muun muassa pralineja ja suklaapatukoita.

Jokaisesta belgialaisesta suklaamyymälästä löytyy huikeita matkamuistoja, mutta erityisen ihastuneita monet ovat Dumon suklaarasioihin, jotka on koristeltu hienoilla nauhoilla. Dumon tuotteet ovat paitsi aina odotettuja lahjoja myös herkulliselta maistuvia matkamuistoja.

Dumon myymälöillä ja niiden perustajalla Jean Gallerilla on aina ollut runsaasti ideoita suklaisia tuotteitaan kohtaan. Useat belgialaisen suklaan ystävät tuntevat Galleria-suklaan, joka on aidon herkullista, 70-prosenttisella kaakaolla maustettua tummaa suklaata. Dumon myymälöistä löytyy myös herkullista korkealuokkaista valkoista suklaata. Dumon suklaapuodin löydät Grote Markt -nimiseltä alueelta Bruggen kaupungista.